Wax & Brow bar. Oog voor jou!

Membership

Nieuw bij Wax & Beauty: memberships! Waxen is een cadeautje voor jezelf dus waarom zou je dat niet op regelmatige basis doen? Daarom hebben we nu bij Wax & Beauty memberships. Ga naar waxandbeauty.nl/member. Hier lees je alles over onze nieuwe dienst.


Els heeft voor ogen dat klanten en medewerkers van Wax & Beauty plezier hebben van en in waxen. Els houdt van rituelen en zoekt het geluk in het kleine. Het waxen is voor haar een rituele handeling.

❤ Reserveer nu online

Via onze handige boekingsapp kun je afspraken maken voor Apeldoorn, Deventer en Zwolle direct maken.

❤ Openingstijden

Actuele openingstijden vind je via online reserveren.

❤ Meer op Facebook

Kijk voor onze aanbiedingen en nieuwtjes op Facebook.
 
bekijk de aanbiedingen 
Stuur mij de nieuwsbrief 

Vraag, antwoord en tips

Tips

De meest voorkomende vragen hebben we op een rij gezet, uiteraard inclusief de antwoorden. Mocht je een vraag hebben die hier niet bijstaat, neem dan gerust even contact met ons op. We leggen graag uit hoe het zit.

Do's

 •  Plan je wax date 10-14 dagen na je laatste scheerbeurt
 •  Wax regelmatig voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van jouw haargroei 3 tot 5 weken na je vorige afspraak terug.
 •  Verzorg je huid optimaal met het juiste verzorgingsproduct. Wax & Beauty verkoopt producten die helpen tegen ingroeiende haartjes en irritaties. Laat je adviseren tijdens je behandeling.
 •  Neem als je gevoelig bent voor pijn 30 minuten voor de behandeling een paracetamol.
 •  Last van ingegroeide haartjes of plekjes? Niet nodig. Gebruik bijvoorbeeld de Anti Bump Foam van Lycon. Laat je adviseren tijdens je behandeling.

Don'ts (de 1e 24 uur na het waxen)

 •  Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.
 •  Neem geen heet bad, hete douche of sauna.
 •  Blijf uit het zwembad en uit de zee. • Gebruik geen geparfumeerde zeep, deodorant en bruinende crèmes.
 •  Gebruik geen producten die Alpha Hydroxy zuren (zoals bijv. exfolianten) bevatten.

Ook goed om te weten

 • Scheer je haar nooit tussen de waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus.
 
 • Gebruik als je na 24 uur weer in de zon gaat een goed zonneproduct met en hoge beschermingsfactor.

Waxen als je ongesteld bent?

Waxen tijdens je menstruatie is geen enkel probleem. Zolang je een tampon in hebt kun je gewoon komen waxen.

Wat is waxen?

Waxen, ook wel harsen genoemd, is een van de meeste populaire methoden om tijdelijk te ontharen. Door te waxen verwijderen we je haartjes met wortel en al. Hierdoor krijg je geen stoppels en komen je haartjes zachter terug. Bovendien wordt de haargroei steeds minder. De wax wordt op een lage temperatuur op je huid gebracht. Daarna verwijderen we de wax met een strip of wordt de wax zelf opgepakt en met een snel handbeweging van de huid gehaald. Het resultaat is een gladde, zachte huid zonder vervelende haartjes.

Wat is het voordeel van waxen?

Het grote voordeel van waxen is: je hebt lange tijd een gladde huid waar je geen omkijken naar hebt! Als je scheert of ontharing crèmes gebruikt, blijven de haarwortels zitten. Je haar groeit direct terug en je krijgt stoppels. Met waxen heb je daar geen last van; de haartjes blijven langer weg en komen zacht terug. Bovendien wordt de haargroei steeds minder. Een ander voordeel van waxen is dat het je dode huidcellen ook verwijderd. Hierdoor wordt je huid niet alleen superglad maar ook superzacht.
 

Doet waxen pijn?

We zullen niet ontkennen dat een waxbehandeling gevoelig kan zijn. Maar de ervaring van onze klanten is dat het enorm mee valt. Doordat wij dagelijks waxen en goed geschoold zijn, zijn we ervaren, hebben we de juiste skills en fijne waxproducten. Dat maakt een behandeling heel goed te doen. De huid is na 24 uur weer gekalmeerd en voelt zacht aan en ziet er rustig uit.

Wat is het verschil tussen waxen en harsen?

Het verschil tussen waxen en harsen is het product dat gebruikt wordt om te ontharen. Bij Wax & Beauty gebruiken we verschillende waxen van Lycon. We stemmen de wax af op jouw huid en haargroei. Het resultaat is een gladde, zachte huid zonder haartjes.

Hoe schoon is waxen eigenlijk?

Voor elke behandeling verschonen wij de behandeltafel en spatels. Je huid wordt gereinigd en voor de hygiëne dragen wij altijd nitril handschoenen. Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, gooien we meteen weg. Hierdoor kun jij er zeker van zijn dat alles wat jou aanraakt schoon is.

Hoe lig ik er bij?

Wat je wilt laten waxen moet ontkleed zijn. Onze studio is daarop aangepast en biedt optimale privacy.

Wat is een Brazilian wax?

Bij een Brazilian wax halen we de haren rond en op de schaamstreek, bilnaad en anus weg.

En een Brazilian Bathmen Style, wat is dat?

Wij hebben gemerkt dat vrouwen uit onze regio er graag netjes en verzorgd bijlopen zonder al te veel gedoe en niet te extreem. Daarom hebben we een eigen variant bedacht op klassieke Brazilian Wax: De Brazilian “Bathmen Style”. Bij de Brazilian Bathmen Style halen we de haartjes in de lies, op de schaamlippen, anus en bilnaad weg. We overleggen hoeveel haar je wilt laten staan op de schaamheuvel. Zo wordt het een Brazilian op maat.

Hoe vaak kan ik me laten waxen?

Afhankelijk van je haargroei kun je gemiddeld om de 3 tot 6 weken langs komen voor een behandeling.